Asti Spumante


Asti Spumante is de sterker mousserende variant van de Moscato d’Asti. De Asti Spumante combineert heerlijke mediterrane accenten met een feestelijk tintje. De Asti Spumante en de Moscato d’Asti zijn samen enorm populair: samen zijn het de op één na meest geproduceerde wijnen van Italië.  Dat is welgeteld tien keer populairder dan die andere bekende Pietmontese wijn, de Barolo.

Asti Spumante vs. Moscato d’Asti

Wat zijn nu de verschillen tussen deze twee broertjes? Het belangrijkste verschil zit hem in de sterkere bubbels. Asti Spumante is de sterker mousserende wijn (Spumante is dan ook Italiaans voor schuim). Ook heeft hij een hoger alcohol promillage, wat rond de 11% of hoger moet liggen. Dit hogere promillage komt voort uit meer suikers die omgezet zijn naar alcohol, wat dus ook zorgt voor een iets minder zoete wijn. De smaak is hiernaast een échte muskaatsmaak, met een zoetheid die niet uit suiker lijkt voort te komen, maar fris is en uit natuurlijk aroma lijkt voort te komen.

Moscato Glas

Deze fluweel gouden wijn kan het beste geschonken worden in een “coppe” , een wat breder wijnglas. Echter, de bubbels komen ook zeer goed tot hun recht in de welbekende champagne flute. Wilt u meer weten over hoe Asti Spumante gemaakt wordt? Kijkt u dan alstublieft hier.

Wanneer drink je Asti Spumante?

De Asti Spumante is een wijn voor veel gelegenheden zoals het zonnige terras, een spetterend feest of als aperitief voor een heerlijke maaltijd. Ook gaat deze wijn heel goed samen met zoete desserts. Het is tevens een perfecte zomerdrank. De serveertemperatuur is het beste direct uit de koelkast, rond de 5 graden. Wij adviseren hem meteen op te drinken, hoe jonger deze wijn, hoe beter (geen bewaarwijn dus!).

Onze favoriete Asti Spumante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *