De Druif


De Moscato Druif  is een van de meest delicate druiven die er is, met een heerlijk frisse en aromatische smaak. Een prachtige druif die al sinds de oudheid gebruikt wordt om zomerse wijn mee te maken.

Moscato Bianco

Moscato d’Asti en Asti Spumante worden gemaakt van een soort Muskaatdruif, meer specifiek de “Moscato Bianco” ofwel de “Muscat blanc à petit grains”. Deze muskaatdruif is een van de oudste druiven ter wereld die nog bestaat en gebruikt wordt voor het maken van wijn. Al in de Griekse oudheid werd deze druif gebruikt. Via de Grieken kwam deze druif bij de Roeminen, door wie zij “Apiane” genoemd werd, de druif van de bijen. Bijen worden namelijk door de sterke en zoete geur aangetrokken. Een andere bekende Moscato druif is de “Muskaat van Alexandrië”, die veelal in Frankrijk wordt geteeld.

Witte & Rode Moscato

Terwijl de Moscato Bianco als witte druif wordt herkend, wordt hij ook zeer regelmatig in rozige of roodachtige kleur aangetroffen. De kleur van deze druif kan verrassend genoeg per jaar verschillen aan dezelfde druivenrank. De druif blijft gelukkig in iedere kleurschakering bruikbaar als de perfecte basis voor Moscato d’Asti.

Muskaatdruiven zijn naar nootmuskaat vernoemd omdat zij een zoete, nootmuskaatachtige smaak hebben. Daarnaast zijn muskaatdruiven goed te herkennen aan hun knapperigheid tijdens het eten van de vrucht. De wijnen gemaakt van Muscat blanc à petit grains zijn over het algemeen muskaatwijnen van de hoogste kwaliteit. Deze wijnen proeven bloemig en fruiting zoet, maar blijven altijd subtiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *